Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry

Jestem tu nowy. Moje BMW E39 530d 1999 r. Gdy po uruchomieniu rano silnika włączam światła mijania (xenony) to zaświeca mi się lewy, a prawy nie (wtedy w prawej lampie pali się światło pozycyjne), po kilku próbach przekręcania przełącznikiem świateł zaświecają się oba xenony. Gdy żarniki są rozgrzane to zapalają się oba za pierwszym razem. Nadmienię, że wymieniłem oba żarniki na nowe, sprawdziłem przetwornice są ok. Za odpowiedzi dziękuję

Opublikowano

witaj,

a wymieniales samemu te zarniki? u mnie bylo to samo tzn. wymienilem sam i pojakims czasie tez czasami sie zapalal czasem nie az w koncu calkiem wysiadl. wyjalem go i niestety po ogledzinach stweirdzilem ze montazu uszkodzilem go lekko i to bylo przyczyn, nowy zarnik i po problemie. Drugi problem o ktorym czytalem to chinskie zarniki. Kupiles tanio? one sa wadliwe i czesto padaja nawet po krotkim czasie lub swiruja jak u ciebie.

pozdrawiam

Opublikowano

Więcej to znaczy? Zamień żarniki miejscami, jeśli problem powtórzy się po zamianie to masz odpowiedź - żarnik(i) do kosza.

Jest też opcja, że problem tkwi w przetwornicy, ale jednak obstawiam żarniki.

PZDR!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano
po pierwsze tylko philips 200zl ale warto po drugie jak wyzej zamien miejscami i bedzie wiadomo. chciales zaoszczedzic a za bulisz podwojnie. sory ale taka prawda.

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
chciales zaoszczedzic a za bulisz podwojnie. sory ale taka prawda.

Hehe, święta prawda!

Najgorsze, że wiele osób tak robi a potem problemy...

PZDR!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi. Chciałem zaoszczędzić. Kupiłem żarniki Osram i wszystko działa.

Pozdrawiam