Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich pytanie glownie do posiadaczy podanego w temacie modelu (525tds) poniewaz nie znam nikogo znajomego kto ma takowy model autka a mam obawy ze turbina mi nie pracuje, mianowicie nie slysze jej a chyba powinienem prawda ? Nie wiem nawet czy auto jest mulowate bo przesiadlem sie z glofa IV 1,4benz. 75km a wiec jak dla mnie to rakieta jednak wolal bym sie upewnic i ewentualnie cos na to poradzic.
Opublikowano
jak mówisz że rakieta to na pewno pracuje a słyszeć wcale jaj nie musisz. dla potwierdzenia ściągnij sobie wąż od kolektora ssącego i przejedź się ze zdjętym to zobaczysz jak wtedy nie jedzie
  • Moderatorzy
Opublikowano

To dobrze że jej nie słyszysz :D .Silnik powinien miec ciąg powyżej 2000 obr jak tak masz to jest wszystko ok.Zmierz sobie przyspieszenie do 100 i będziesz wiedział czy jest mułowate czy nie,powinno byc w granicach 10-11s do 100.

Pisz na forum to każdy Ci pomoże trochę nas tu jest :wink: .

ec2Wze6.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano
Trzeba było trzymac golfa,a tak zamieniłeś na tą zaniedbaną i cały czas walczysz.A jak poszły poprzednie naprawy?Dało się jakoś to opanować?
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Powiem Ci, ze utarla mi nosa ta bmka ;) na samym poczatku naprawa alternatora jakis koszmar mechanik wzial ode mnie 300zl a rezultat jest taki ze autko gorzej pali niz wczesniej na starym :evil: nastepna sprawa to kola ktorych nie moglem odkrecic bo jak sie dowiedzialem to nie bylo nigdzie sruby zabezpieczajacej koszt 150zl, powymienialem filtry zauwazylem takze ze pompa paliwowa ma znaczone sruby na zolto wiec byla juz naprawiana i chyda od niej dochodzi specyficzny brzek podobny do tego jak by srubka wpadla w metalowe korytku lub ktoras metalowa czesc nie byla dokrecona nie mam pojecia co to moze byc, zostalo mi jeszcze wymienic pompe progowa luib ta w zbiorniku bo gdy mam 15l ON auto gasnie ;p nie mam czujnika absu w prawym kole przednim i ostatnio nie grzeje mi pol auta tzn z nawiewu leci cieple ale tylko prawa srodkowa kratka i polowa prawej strony nawiewu na szybe, wymienilem termostat i pompe wody i dalej nic ufff nazbieralo sie tego a mogl bym tak pisac jeszcze troche ale nie chce zanudzac. Dodam jeszcze tylko ze nie zaluje zadnego grosza wydane na te auto i wiem ze jeszcze wsadze duzo duzo wiecej ale radosc z jazdy i komfortu jest przeogromna :)
  • Moderatorzy
Opublikowano

Tds nie ma progowej.Jak gaśnie przy małej ilości paliwa to ta w zbiorniku koszt Vdo Siemens(ori) 400 zł wymieniałem rok temu.

Co do grzania to dobrze byłoby sprawdzić elektrozawory sterujące przepływem płynu do nagrzewnicy.Ale o tym było dużo,poczytaj sobie.

Pzdr.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
elektrozawory sprawdzone wszsytko ok takze nie wiem co to moze byc obawiam sie sciagac deske rozdzielcza bo pozniej bedzie wszsytko skrzypiec i w ogole padaka