Skocz do zawartości

Brak wycieraczek

Byluś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich wiem ze pewnie byl juz ten problem ale ja naprawe juz nie wiem co robic... Wycieraczki dzialaja tylko na 3 biegu i nie wracaja do swojej pozycji ale tyka cos z tylu pod kanapa. Spryskiwacza tez nie ma, sprawdzalem wszystkie bezpieczniki i wygladaja na ok bylem tez u elektyrka i rowniez nie pomogl moze Wy cos poradzicie. Z gory bardzo dziekuje

• Zasłużeni forumowicze
Może być problem z modułem komfortu który własnie siedzi z tyłu pod kanapą.Najłatwiejszym sprawdzeniem jest jego podmiana.Nie miałem okazji rozbierać silniczka od wycieraczek ale powinien być tam stycznik odpowiedzialny za zatrzymanie wycieraczek we właściwym miejscu.Musisz się trochę z tym pomęczyć bo gotowej recepty szczególnie na problemy z elektryką niestety nie ma.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

• Zasłużeni forumowicze
Kolego ciężko powiedzieć nie grzebiąc przy aucie.Przynajmniej sprawdz co to jest.Czy to któryś przekaznik czy coś innego.Jeżeli przekaznik to znaczy że obwód jest zamykany piny(85 i 86) ale prąd nie przechodzi z pinu 30 do 87 co może świadczyć o uszkodzonym przekażniku.Nie wiem czy grzebiesz coś przy elektryce bo jeżeli nie to bmw troszke za skomplikowany jak na początek,ale dla chcącego nic trudnego.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Na elektryce sie nie zmam ale moj znajomy ktory rozkreca e30 i e34 na czesci powiedzial ze panel komfortu nie jest odpowiedzialny za prace wyciaraczek tylko za centrazlny zamek i el.szyby i ze w ogule nie ma go pod tylna kanapa.. Czy to prawda?

Miałem podobny problem z wycieraczkami, nie wiem czy dokładnie ten sam bo nie pamiętam czy działał spryskiwacz. U mnie pod kanapą z tyłu jest niebieski przekaźnik i on odpowiada za wycieraczki. Piszesz, że wymieniałeś przekaźniki. Ten niebieski też wymieniałeś? Może ten podmieniony też był uszkodzony? Ja kupiłem używkę, ale dopiero druga działała. Najlepiej jak masz możliwość to pożycz od kogoś dobry prekaźnik i wtedy będziesz miał pewność czy to ta część u Ciebie wysiadła.