Skocz do zawartości

E9- BMW 2800CS- Nowy nabytek i problem z VIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stałem się szczesliwym posiadaczem e9 2800cs, manual, wersja europejska, ładny stan, i ogolnie auto fajne

Ale do rzeczy- mam problem z numerem VIN- jak wpisuje go do realoem to mi wyskakuje ze to e30 z 82r a nie e9 z 69???

Numery na ramie wydaja sie prawdziwe( ale wiadomo wybic numerek to nie problem), ale mam pierwsze dokumenty- oryg. brief cala historia duzo starych papierkow z vinem takim jak w ramie.

Mozliwe ze to w real oem jakis blad? albo vin sie powtorzyl?

Moze jest jakas inna stronka zeby sobie sprawdzic vin, potrzebuje wiedziec jaki miala oryg lakier bo chce zrobic ja tak zeby byla taka sama jak z fabryki wyjechala

BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano
Fajny zakup .Gratulacje.Jednak wydaje mi się że najprostrze rozwiązanie jest najlepsze.A mianowicie -kontakt z najbliższym serwisem BMW.
Opublikowano
najprostsze rozwiązanie- kontakt z serwisem- wykonane najpierw, efekt- bmw e30 z '87. I wyrazna niechec do wspolpracy ze strony serwisu.
Opublikowano

problem rozwiązany, doszedłem do tego że wszystkie e9 legitymuja się obecnie w bazie jako e30 :)

dziwna sprawa, ale tak jest.

A miałem lekkie obawy co do przeszłości mojego auta:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
nie ma takiej potrzeby kolego, wystarczy wejsc na e9registry, forum skupiajace posiadaczy e9, tam jest kilkadziesiat aut, kazdy ma ten sam problem z vin-em
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
VIN rozkodowany- wystarczył mail do centrali bmw munchen, po godzinie zwrot VIN-u z podziekowaniami i z przydatnymi informacjami:)