Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

czy ktos z kolegow posiada audio high end individual swoim X?

zastanawiam sie nad wymiana ze zwyklej wersji basic, a moze ktos przeprowadzal taki myk?? duzo roboty, warto??

za wszelkie sugestie dziekuje

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano (edytowane)
Ja mam i zdecydowanie polecam - nie wiem jak z wymianą (pewnie nieopłacalna) - ja mam instalację fabryczną. To jest opcja 752. Edytowane przez mayo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie wiem, ktore to audio jest high end individual... ja mam opcje nr 677 i gra to bardzo dobrze... widze wiekszy sens doposazenia samochodu w ten system niz np. w niewarta swojej ceny nawigacje

slyszalem jak gra wersja bazowa w X5 - roznica jak dzien i noc

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

high end individual to opcja nr 752 kosztuje ok 9900

zestaw Hi-fi to opcja 677 koszt ok 6tys zl

Opublikowano

Z okazji tego tematu mam 2 pytania:

1. Czy to prawda, ze z audio High end individual w aucie robi sie "mniej miejsca", bo system ten zajmuje rozne schowki na kable, tuby, jakies inne glosniki, ktorych to nie zajmuje 677 ?

2. Czy ktos jechal BMW z zestawem 677 i High End Individual i ma porownanie obu systemow audio ?

Opublikowano

ja mam w zony x5 zestaw 677, glosnikow chyba 11 ladnie umiejscowionych i grac to to gra, lepiej niz seria w wiekszosci aut, ale szału nie ma i dzwiek z tego zestawu z wysoką jakością nie ma za duzo wspolnego. Odtwarzajac CD w domu i a aucie, w aucie nie slysze 30% dzwiekow ktore pieszczą moje uszy na domowym zestawie i czasem mam wrazenie ze t onie ta sama plyta. Jesli cenisz sobie dobry dzwiek i w aucie oprocz wiadomosci i muzyczki w tle lubisz jadąc POSLUCHAC muzyki, to 677 nie daje rady.

Ale zamiast kupowac high-end bmw zestaw, lepiej jechc do dobrego car-audio studio i zrobia ci pewnie za rozsadniejsze pieniadze sale koncertowa w aucie, z pewnoscia lepiej grajaca niz ten Highend od BMW.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1) z tego co sie orientuje zestawy sa takie:

- standard 6 glosnikow

- hifi 12 glosnikow, 205W

- hifi professional 16 glosnikow, 600W (w tym dwa subwoofery pod siedzeniami), ten zestaw mam, to jest opcja 677

- no i high end, o ktorego istnieniu do wczoraj nawet nie wiedzialem :)

2) porownywanie zestawu w samochodzie do zestawu w domu jest bez najmniejszego sensu IMO

3) wiekszosc ludzi majacych zestaw hifi professional nawet nie widziala equalizera, a od ustawienia tego DUZO zalezy

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

w stan. jest 8 glosnikow bynajmniej ja tak mam

4 w przednich drzwiach

2 w tylnich

2 w bagazniku

Opublikowano
to HIFI Profesional i High End Individual maja po 16 glosnikow, czy ktos tu wprowadza (swiadomie lub nie:) w blad ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zeby byc precyzyjniejszym:

1) zestaw bazowy rozni sie miedzy modelami, diesel i benzyna maja rozne modele bazowe, 35i i 50i maja rowniez inne systemy bazowe, diesel mial 6 glosnikow

2) ja mam zestaw 677 z 16 glosnikami

3) pisze o konfiguracji US, byc moze jest roznica w konfiguracji na Europe

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

To jest tak:

Hifi Professional ma 600W - 16 głośników.

High End ma 825W (inny wzmacniacz + inne/lepsze głośniki - też 16)

Silnik (moc albo diesel/benzyna) czy kraj pochodzenia auta nie mają tutaj znaczenia = zawsze można wybrać opcję taką lub taką - oczywiście obie są za dopłatą...