Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może podaj jakiś konkretny numer kontrolki z tego schematu co linka wrzuciłeś - a przynajmniej napisz, że chodzi Ci o kontrolkę, która znajduje się miedzy numerem takim i takim.

Pzdr.

Opublikowano
Może podaj jakiś konkretny numer kontrolki z tego schematu co linka wrzuciłeś - a przynajmniej napisz, że chodzi Ci o kontrolkę, która znajduje się miedzy numerem takim i takim.

Pzdr.

ta kontrolka co mnie interesuje znajduje sie po lewej stronie (14)pod kontrolka oleju.

Opublikowano

Pzdr.

ta kontrolka co mnie interesuje znajduje sie po lewej stronie (14)pod kontrolka oleju.

Raczej po prawej :D

Ale ja osobiście nie wiem co to za kontrolka

Opublikowano

Pzdr.

Raczej po prawej :D

Ale ja osobiście nie wiem co to za kontrolka

Po lewej :P tak jak na rysunku :)

Opublikowano

Pzdr.

To chyba jest fotorezystor do automatycznej regulacji intensywnosci podswietlenia zegarow

Opublikowano
Co to jest za kontrolka pod kontrolka oleju takie kolo

czy wraz z tą kontrolką pojawił Się napis EML lub DDE(bo w opisie masz TDS'a więc raczej ta druga) , jeśli tak to wszystko masz ładnie opisane w instrukcji obsługi

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Moderatorzy
Opublikowano

A czy kontrolka świec żarowych DDE jest kształtu okrągłego?

Kolega pyta się o kropkę pod kontrolką ciśnienia oleju(smarowniczka),lub na prawo od kontrolki DDE(obok).Już bardziej nie umiem opisać miejsca bo jak widzę nie wszyscy jarzą o co kol. pyta.

Nie wiem co to jest,zresztą nigdy nie zastanawiałem się nad tym.Byc może jest tak jak któryś kolega napisał że to czujnik podświetlenia zegarów.

A po co Ci to w ogóle?

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
A czy kontrolka świec żarowych DDE jest kształtu okrągłego?

Kolega pyta się o kropkę pod kontrolką ciśnienia oleju(smarowniczka),lub na prawo od kontrolki DDE(obok).Już bardziej nie umiem opisać miejsca bo jak widzę nie wszyscy jarzą o co kol. pyta.

Nie wiem co to jest,zresztą nigdy nie zastanawiałem się nad tym.Byc może jest tak jak któryś kolega napisał że to czujnik podświetlenia zegarów.

A po co Ci to w ogóle?

no juz lepiej nie da sie wytlumaczyc :D chodzi mi o to bo jak jechalem jakos w nocy to zdawalo mi sie jakby ta kontrolka sie zapalala przez ulamek sekundy co raz.

Opublikowano
eee to nie czujnik oświetlenia, ten znajduje się w panelu klimatronika

Klimatronik ma swoj fotorezystor i reguluje natezenie oswietlenia tylko wyswietlacza gdzie jest temp dla obu sterf.

Ta "kontrolka" w zegarach to reguluje tylko natezenie oswietlenia wyswietlacza z przebiegami i komunikatami.

Podswietlenie reszty ( sam predkosciomierz /obrotomierz, wszystkie przyciski) sa regulowane recznie pontencjometrem po lewej stronie zegarow.