Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zakupiłem BMW 530D e39 autko stoi na 18 calowych felgach na zimę dostałem komplet 16 calowych alufelg lecz jest na rantach nalot jakby rdzy co przedstawia zdjęcie, mam pytanie czym najlepiej to usunąć?http://images50.fotosik.pl/1259/41c2a1bef20d21f7gen.jpg

Opublikowano
To jest jakiś stary syf z klocków moim zdaniem. Najlepiej kup k2 do felg spryskaj poczekaj chwile (masz tam instrukcje) i spłucz na bezdotykowej myjce i sprawdź efekt. Jak nie pomoże to musisz papier wodny kupić i to zedrzeć.
Opublikowano

Witam

Do czyszczenia felg dobry jest jeszcze PLAK (różowy kolor) nie pachnie zbyt ładnie ale napewno dobrze się spisuje ja czyszcze nim swoje felgi i póki co jeste zadowolony.

pozdrawiam

Opublikowano
proponuje ci pastą polerską fareklą g3 lub 3m fast cat nie używaj papieru bo wtedy tylko będzie je można polakierować jest jeszcze tańsza opcja pasty np auto max.Napewno da rade tylko trochę zabawy będzie
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)
Opublikowano
proponuje ci pastą polerską fareklą g3 lub 3m fast cat nie używaj papieru bo wtedy tylko będzie je można polakierować jest jeszcze tańsza opcja pasty np auto max.Napewno da rade tylko trochę zabawy będzie

Jak polerują auto papierem wodnym w warsztatach to też potem trzeba lakierować od nowa auto? Głupoty gadasz.

Opublikowano
Taki nalot doskonale usuwa się kwasem solnym. Może nie jest to profesjonalne podejście ale bardzo skuteczne. Kwas nanosisz pędzlem, czekasz ok. 2 minut i zmywasz dużą ilością wody.
Opublikowano

Jest jakiś środek, który zawiera kwas fosforowy, myjesz pędzelkiem i schodzi wszystko. Zapytaj w jakimś sklepie motoryzacyjnym o środek do mycia felg. Te do spryskiwania raczej nie pomogą w tym przypadku.

I jak będziesz mył czymś z kwasem to rękawiczki (normalne, nie te foliowe dołączone do zestawu) i długie rękawy, ja się poparzyłem.

Opublikowano
oczywiście, że nie lakieruje się felg jak można je wyczyścić. ale jak nagar z okładzin hamulcowych zaczyna odchodzić z lakierem bezbarwnym to moim zdaniem nie ma innej możliwości