Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam E34 z silnikiem 525 24 V bez vanosa, ostatnio przyszedł do głowy mi pomysł żeby w celu zwiększenia mocy wymienić kolektor ssący z tego co mam na ten z M5.

Tylko mam obawy czy to coś da i czy takie przełożenie jest możliwe i będzie wszystko pasować, ewentualnie jakie mogą być jeszcze zmiany z tym związane.

Proszę o odpowiedź obeznanego w silnikach z E34.

Z góry dzięki.

Opublikowano
...na pewno samo założenie kolektora od m5 zwiększy moc min. o 20 kucy , a tak na poważnie to co niby miała by dać wymiana tych kolektorów...?
iZzI
Opublikowano
nie no pytam powaznie czy to cos da, czy mozna liczyc na jakas poprawe, zapomnialem napisac ze poza kolektorem tez i przepustniece zeby byla na kazdy cylinder, czy to tylko moje bledne przypuszczenie ze cos to moze dac
Opublikowano

nie będzie pasowało nic. mocy też nie będzie więcej tylko nawet jeszcze mniej bo mniej paliwa a więcej powietrza (ryzyko wzrostu temperatury spalin i szybszego zabicia silnika).

temat lepiej odpuść.

Chcesz więcej mocy to rób strokera na 2,8 większe wtryski porting głowicy oraz zmiana wydechu na supersprint. wtedy ok. 200KM powinno być.

Rozkodowanie numerów VIN na PW

sprzedam drążki kierownicze boczne (prawy, lewy) do e34 touring tanio

511185044 - nie odbieram prywatnych

Dbajcie o siebie i o innych