Skocz do zawartości

328 - prędkościomierz nie nadąża

TNR

Rekomendowane odpowiedzi

jezeli sprzęgło się konczy to slizga , wiec obroty rosną nierównomiernie do prędkosci obrotowej kół , czyli całość sie z grubsza zgadza , w autach z 21 wieku linki już nie ma :) więc prędkosciomiez powinien wskazywać prawidłowo , i owszem skrzynia nie nadąża za silnikiem jadać na pólsprzęgle również rozwijanie prędkosci obrotowej kół a wału korbowego nie będą identyczne ( zachowując pewien stosunek ) przejedz się z GPS a pużniej dopiero oceń czy prędkosciomierz nie daje rady ,

Jeżdżaj bracie na maxa. Ten silnik to uwielbia. Jeno zaopatrz sie w oleum na dolewki. Obserwuj też w lusterku,czy pierścionki nie wyskoczyły rurą :duh:
Nic nie stuka nic nie puka...

Jeżdżaj bracie na maxa. Ten silnik to uwielbia. Jeno zaopatrz sie w oleum na dolewki. Obserwuj też w lusterku,czy pierścionki nie wyskoczyły rurą :duh:

:clap: :clap: :clap:

Rozkodowanie numerów VIN na PW

sprzedam drążki kierownicze boczne (prawy, lewy) do e34 touring tanio

511185044 - nie odbieram prywatnych

Dbajcie o siebie i o innych

nie rozumiem sensu twojego postu - kolega ma 328, które zostało stworzone do tego by dostawać wycisk, a nie jakieś 320d z którym trzeba obchodzić się jak z jajkiem (ale co ja mówię, nawet sprawny, rozgrzany silnik 320d spokojnie nadaje się do tego by mu czasem dać po garach pod czerwone). o ile tylko kolega TNR dba o wymiany eksploatacyjne i nie katuje swojego silnika na zimno - a zakładamy, że tak jest, bo czemu nibyby mielibyśmy podejrzewać go o jakieś zaniedbania, to ja nie mam nic przeciwko temu by zdzierał opony swoim M52. nie ma w tym nic złego i poza tym to nie o tym ten post...

• Zasłużeni forumowicze

patrz lepiej na swoje auto , a nie pouczasz innych jak maja traktować swój samochód :duh:

hahahaha autentycznie się ubawiłem :)

Ton wypowiedzi, składnia i to co wniosła do wątku jest mistrzem hahahaha.

Nigdy w żadnym samochodzie nie cisnąłem dopóki się nie rozgrzał. Żeby Cię dodatkowo zdziwić, ponieważ bmw to moje oczko w głowie, nawet jak wskazówka jest w pionie a mam ochotę trochę poszaleć sprawdzam najpierw na teście czy rzeczywiście jest już ciepły na maxa.

Olej jest świeżutki syntetyk 5W50, i co by dodatkowo połechtać próżność dodam, że nie łyka go ani odrobiny od wymiany do wymiany :)

w autach z 21 wieku linki już nie ma :)

Mój samochód jest z XX - to znaczy, że ma linkę :lol:

jezeli sprzęgło się konczy to slizga , wiec obroty rosną nierównomiernie do prędkosci obrotowej kół , czyli całość sie z grubsza zgadza , w autach z 21 wieku linki już nie ma :) więc prędkosciomiez powinien wskazywać prawidłowo , i owszem skrzynia nie nadąża za silnikiem jadać na pólsprzęgle również rozwijanie prędkosci obrotowej kół a wału korbowego nie będą identyczne ( zachowując pewien stosunek ) przejedz się z GPS a pużniej dopiero oceń czy prędkosciomierz nie daje rady ,

co do całej reszty wypowiedzi. Pisząc, że to nie to o ślizgającym się sprzęgle - wiem co mówię. Jakim cudem na dokręconej dwójce miałbym 60km/h?? Sprzęgło bym musiał mieć w stanie nie nadającym się do jazdy. Mało tego, gdy wbiję 3 bieg i cisnę dalej przy około 120 wskazówka dostaje nagle hiper przyspieszenia i zaraz przeskakuje w okolice 140-150 - czyli co raptem przestało się ślizgać?

Przyspieszenie samochodu jest w normie - okolice 7 sek, nie ma problemu z ostrym startem, ani tym bardziej delikatnym czy z 2 biegu... Zatem ponawiam pytanie - może jakiś czujnik?