Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pisałem wcześniej na tym wątku -mam iphone - chciałbym żeby emaile chodziły w X#, internet, muzyka i video.

Podobno nie wszystko będzie działać bez jakiegoś comboxa.

Dlatego zacząłem się tutaj wymądrzać: potrzebujesz Comboxa aby to o czym marzysz działało.

I już.

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Internet, maile, sms-y bez problemu. Co do muzyki i video nie sprawdzałem osobiście, może tu jest potrzebny ten combox.

Pozdrawiam

Rafał Piaskowski

Opublikowano
Internet, maile, sms-y bez problemu. Co do muzyki i video nie sprawdzałem osobiście, może tu jest potrzebny ten combox.

Pozdrawiam

Rafał Piaskowski

Ja mam taki zestaw:

6NK Przygotowanie do telefonu komórkowego Bluetooth z interfejsem audio iPod / USB

609 System nawigacyjny Professional z 8,8-calowym kolorowym ekranem

614 Przygotowanie do Internetu (pełna funkcjonalność od I kw.2011)

Korzystam z iPhona 4 z OS5 i nie mam ani internetu, ani SMS-ów, ani kalendarza. Tylko kontakty (które oczywiście używam - telefon) i muzyka (ktorej na iPhonie nie używam). Specyfikacja kompatybilności na stronach BMW uprzedza o tym, że iPhone4 obsługuje praktycznie tylko kontakty. Już więcej obsługiwał mój stary Sony-Ericsson 880i bo odczytywał SMS-y. Oto specyfikacja dla iPhone4.

http://www.bmw.pl/pl/pl/owners/navigation/bluetooth_2010/compatibility_check_tool.jsp

Do obsługi kalendarza można ściągnąć z iStore aplikację BWM Connected, ale ona zawiera głupoty, a do obsługi kalendarza wymaga w samochodzie tejemniczej opcji 6NR. Za cholerę nie mogę ustalić co to jest, nie znalazłem tego na liście opcji w cenniku ani jako akcesoria. To co mam zrobić żeby mieć to co masz TY?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...i z tego co sie orientuje mozna to wgrac do modeli X produkowanych po 4/2011 (ale nie jestem pewien na 100%)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
...i z tego co sie orientuje mozna to wgrac do modeli X produkowanych po 4/2011 (ale nie jestem pewien na 100%)

Mozna, dostalem nawet wycene takiej modyfikacji od kolegi Partysia. Jak dla mnie TROCHE za duzo, ale moze kiedys sie zdecyduje ($500!)

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano (edytowane)

Pozdrawiam

Rafał Piaskowski

Czy to znaczy że Ty masz Internet, emaile i sms-y w aucie, bo trudno zrozumieć sens Twojej wypowiedzi...

Edytowane przez macznik
Opublikowano

Mozna, dostalem nawet wycene takiej modyfikacji od kolegi Partysia. Jak dla mnie TROCHE za duzo, ale moze kiedys sie zdecyduje ($500!)

Rety, za co zapalił 5500 ????!!!!!

Opublikowano
Czy to znaczy że Ty masz Internet, emaile i sms-y w aucie, bo trudno zrozumieć sens Twojej wypowiedzi...

No tak, nie wiedziałem że to coś dziwnego :D

Pozdrawiam

Rafał Piaskowski.

Opublikowano
Ja mam taki zestaw:

6NK Przygotowanie do telefonu komórkowego Bluetooth z interfejsem audio iPod / USB

614 Przygotowanie do Internetu (pełna funkcjonalność od I kw.2011)

Korzystam z iPhona 4 z OS5 i nie mam ani internetu, ani SMS-ów, ani kalendarza. Tylko kontakty (które oczywiście używam - telefon) i muzyka (ktorej na iPhonie nie używam). Specyfikacja kompatybilności na stronach BMW uprzedza o tym, że iPhone4 obsługuje praktycznie tylko kontakty. Już więcej obsługiwał mój stary Sony-Ericsson 880i bo odczytywał SMS-y. Oto specyfikacja dla iPhone4.

http://www.bmw.pl/pl/pl/owners/navigation/bluetooth_2010/compatibility_check_tool.jsp

Do obsługi kalendarza można ściągnąć z iStore aplikację BWM Connected, ale ona zawiera głupoty, a do obsługi kalendarza wymaga w samochodzie tejemniczej opcji 6NR. Za cholerę nie mogę ustalić co to jest, nie znalazłem tego na liście opcji w cenniku ani jako akcesoria. To co mam zrobić żeby mieć to co masz TY?

Ja mam telefon Blackberry Torch 9800, działają mi smsy, maile, kontakty od początku. Nie chodził internet i myślałem że ta usługa nie działa jeszcze w Polsce ale kolega z wątku niżej:

viewtopic.php?f=131&t=168138

pomógł mi go uruchomić i śmiga :D trochę wolno ale śmiga.

Mam dodane opcje:

614 Internet

615 Aktywacja Internetu

Pozdrawiam

Rafał Piaskowski.

Opublikowano

Ja mam telefon Blackberry Torch 9800, działają mi smsy, maile, kontakty od początku. Nie chodził internet i myślałem że ta usługa nie działa jeszcze w Polsce ale kolega z wątku niżej:

viewtopic.php?f=131&t=168138

pomógł mi go uruchomić i śmiga :D trochę wolno ale śmiga.

Mam dodane opcje:

614 Internet

615 Aktywacja Internetu

Dziękuję za odpowiedź - teraz rozumiem = masz tego Comboxa i pomógł Kolega Patryk.

Ja mam BB Torch 9810 (specjalnie kupiłem aby jak najwięcej opcji działało). Jest tak jak piszesz - "śmiga" pomalutku ale jest i cieszy :D

Opublikowano

Nie wiem co dokładnie nazywacie Comboxem (wcześniej o tym nie słyszałem) ale fakt, kolega Patryk pomógł i dziękuje mu za to :D

Pozdrawiam

Rafał Piaskowski.

Opublikowano

Ten "Combox" to taki najnowszy moduł BT, umożliwiający dodatkowo (oprócz standardowego połączenia) wyświetlanie internetu + wiadomości + BMW-Online na ekranie nawigacji CIC - za pomocą kompaktybilnego telefonu komórkowego.

I o tym cały czas gadamy... bo można jego ewentualnie dołożyć jak ktoś potrzebuje.

Ty to masz, ja też to mam.

:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

sporo - w BMW apps kosztuje chyba $250, ale to rozwiazanie dla tych ktorzy teraz konfiguruja samochod :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

sporo - w BMW apps kosztuje chyba $250, ale to rozwiazanie dla tych ktorzy teraz konfiguruja samochod :)

Zaraz, te 5500 to chyba za całą nawigację CIC z tym Comboxem + aktywacja !!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dandanio pisal o 500 USD

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Ten "Combox" to taki najnowszy moduł BT, umożliwiający dodatkowo (oprócz standardowego połączenia) wyświetlanie internetu + wiadomości + BMW-Online na ekranie nawigacji CIC - za pomocą kompaktybilnego telefonu komórkowego.

I o tym cały czas gadamy... bo można jego ewentualnie dołożyć jak ktoś potrzebuje.

Ty to masz, ja też to mam.

:D

Zgadza się tylko ktoś tam pisał, że tego nie ma w BMW i trzeba potem dołożyć a to nie prawda :D

Opublikowano
Zgadza się tylko ktoś tam pisał, że tego nie ma w BMW i trzeba potem dołożyć a to nie prawda :D

Jejku, bo niektóre BMW to mają, a inne nie mają i w razie takiej potrzeby można dołożyć. Ja nie miałem i Kolega Patryk za parę złotych dołozył.

O tym cały czas gadamy !!!

Opublikowano

Spokojnie :D

Mam na myśli wypowiedz kolegi Batonik:

"Tylko że nawigację można zamówić w BMW a żeby mieć funkcje które mnie interesują muszę mieć coś czego w BMW nie można dostać. Nie rozumiem po co to reklamują? Dziwne"

z której kolega uważa że nie można tego zamówić w BMW a to nie jest prawda :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dandanio pisal o 500 USD

"dandanio" pisał 5500 jakieś...

Ale 500$ to są prawidłowe pieniądze za dołożenie Comboxa + kodowanie/aktywowanie.

po pierwsze to pisal dokladnie "$500" co dla wiekszosci oznacza 500 dolarow amerykanskich

po drugie Combox nie rowna sie BMW apps, mozna miec Comboxa i nie miec BMW apps (odwrotnie chyba nie) - tak dla uszczegolowienia

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
po pierwsze to pisal dokladnie "$500" co dla wiekszosci oznacza 500 dolarow amerykanskich

PRZEPRASZAM !!!

Ślepota moja, przeczytałem żle, wybaczcie proszę ($500 -> 5500)

:duh:

Opublikowano

Reasumując zamówiłem to co kolega "rafalpiasek' i jeżeli dobrze kumam to to co chcę powinno działać. :cool2:

Jeżeli nie :shock: to uderzamy do kolegi 'Patryka' - jakaś instrukcja, programik i będzie działać. :mrgreen:

Chyba że iphone to shit i na smietnik.

I kupujemy Blacknerry :lol:

Opublikowano
Reasumując zamówiłem to co kolega "rafalpiasek' i jeżeli dobrze kumam to to co chcę powinno działać. :cool2:

Jeżeli nie :shock: to uderzamy do kolegi 'Patryka' - jakaś instrukcja, programik i będzie działać. :mrgreen:

Chyba że iphone to shit i na smietnik.

I kupujemy Blacknerry :lol:

Zobacz proszę jakie telefony co będą dawały:

http://www.bmw.com/com/en/owners/navigation/bluetooth/compatibility_check_intro.html