Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ehh, mogłem poczekać :mrgreen: :mrgreen:

Ale to będzie się odpychać 700nm i 380km :shock:

Ciekaw jetem ile będzie kosztować standard? Strzelam 350k

"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry
Opublikowano
.....Moze w autach SUV bedzie rarytasem,ale juz nigdy nic mnie nie przekona do kupna auta z silnikem diesel.Moment obrotowy owszem bedzie gites ale kultura pracy silnika diesel do benzynki jest tak odmienna ze szkoda gadac.Wczoraj stalem pod sklepem i sluchalem swojego 2.5d zewnatrz,stanowczo nie podoba mi sie.Za chwile podjechalo stare E39 3.0i.... poezja.dzwiek jaki wydobywa ten silnik przy mocnym nacisnienciu na gas bedzie satysfakcja raczej dla kazdego.Krotko mowiac wieksza moc silnika diesela....to wieksze klopoty.Ale zycie pokaze jak nowosc zostala nafaszerowana cudami techniki,przynajmniej mechanicy beda mieli co robic bo mit ze diesel jest tani juz dawno okazal sie bajka.Ale patrzac na drodze to jest coras wiecej nowych aut z silnikem diesel.U mnie w pracy jest 2 nowe C-klasy,1-E-Klasa,6 seria i A5>>>wszystkie auta z 2011 diesel (zwrocilem na to szczegolnie uwage).wiec popularnosc silnikow diesel raczej wzrasta a nie maleje.Dziwne ale prawdziwe :wink:
The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
Opublikowano
A ja jestem delikatnie podirytowany :mrgreen: Co byś nie kupił najnowszego to zaraz i tak wypuszczą coś jeszcze lepszego/nowszego. Z drugiej strony gdybyśmy mieli czekać na coś lepszego/nowszego, to teoretycznie nigdy byśmy nic nie kupili, bo zaraz będzie nowsze, lepsze mocniejsze i tak w kółko. Ale trochę mnie ściska na ten powiedzmy "nowy :roll: " silnik.
Opublikowano (edytowane)

Cena będzie zawrotna, wątpię by odniósł sukces. Nawet król klekotów - audi wycofało się ze swojego 5 czy tam 6 litrowego disla. Przecież cena z doposażeniem będzie zbliżona do M które w podstawce ma prawie wszystko. Inaczej brzmi, jeździ, wygląda, prowadzi, ma zaawansowane ustawienia. Trzeba by upaść na głowę żeby kupić klekota zamiast M.

@Dawid S

wiem o co chodzi, ja mam swoją z 2010r i już się czuje jakbym miał starego rupiecia :) Nie powinni tak często dodawać nowych bajerów.

Edytowane przez monogramus
Opublikowano
Cena będzie zawrotna, wątpię by odniósł sukces.

tak jak 6.0 TDI V12 w Audiu Q7 - to jest dopiero bezsens...

http://i2.photobucket.com/albums/y27/tex05/worshipbmw.gif
Opublikowano
Pamiętajmy, że silnik w 550d teoretycznie pozostaje taki sam jak w 535d, więc według mnie spalanie w 550d przy spokojnej jeździe może być wyższe o ten 1L, nie więcej. Co innego jak depniemy mocniej. Natomiast przykład takiego 6.0L V12 to całkowicie inna sprawa. Pojemność nie jest sprzymierzeńcem niskiego spalania, dlatego wszyscy powoli zmierzają w tą samą stronę.
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jako, ze mieszkam w Monachium to powiem wam jak to wyglada w miescie gdzie to autko produkuja. :D

Jak na razie silnik bedzie montowany w 3 modelach to jest BMW M 550d x drive, BMW X5 M50d i BMW X6 M50d.

Moze za pare lat- jak to bywa i 3-ka go dostanie.

Pojemnosc 2993 cm

Moc 280 kW/381 Ps przy 4000-4400/min

Moment Obr. 740 Nm przy 2000-3000/min

Osiagi 4,7 (4,9) s X5 M50d- 5,4 s , X6 M50d- 5,3 s

Predkosc max. 250 km/h el. kaganiec ( po zdieciu 308 km/h)

Spalanie EU 6,3 (6,4) D/100 km, X5 M50d 7,5 D/100 km, X6 M50d 7,7 D/100 km

Cena 80800 (83750) €

W sprzedazy od 12 maja M 550d a od 16 czerwca 2012. Auta bogato wyposazone w M-Performance ze stylistyka zewnetrzna i wewnetrzna i M wyposazeniem zawieszenia. Skrzynia 8 biegowa Kierownica od M z lopatkami itp.

A najlepsze jest to ze juz w Monachium jerzdza i troche smiesznie wyglada typowy znaczek M i po cyferkach male "d" :shock:

Opublikowano
ten 550d ma moment ponad 900Nm tyle ze skrzynia nie jest w stanie tego przeniesc wiec zredukowali do 720
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Przyspieszenie niesamowite, ale bez sensu trzyma go do czerwonego pola i na tym traci. Mógł zdać się na automat.
http://i2.photobucket.com/albums/y27/tex05/worshipbmw.gif
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od 0 do 200 km/h wychodzi 18 s, M 5 ma 13 s, od 535 d, 535i będzie szybszy o 3 może 4 s. Jest super, ale myślałem ze będzie lepiej. Jak wy to ocenianie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego filmiki wynika ze M 5 ma poniżej 12s do 200 !
Opublikowano
Wiadomo, że gdybym miał wybierać to wybrałbym M5, ale ten M550d idzie jak szalony.