Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
proszę o pomoc, posiadam e65 735i z 2002 roku, wyświetlił mi się błąd dotyczący katalizatora, silnik nierówno pracował (drżał), gdy check zgasł wszystko wróciło do normy, "pan mechanik" po diagnostyce stwierdził, że trzeba wyciąć katalizator, po czym tak też uczynił, jednak błąd wyświetlał się dalej, potem wymienił świece i to niestety też nie pomogło, co mam dalej robić? proszę o radę.
Opublikowano
ale cymbał ten pan mechanik.Ja raz wyciołem kata 15 lat temu w e32 i już wtedy wiedziałem że to lipa.A w e65 :mad2: :mad2: :mad2: wkładaj spowrotem kata i szukaj przyczyny.np u mnie po kupnie autka z niemcowni wywalało nieraz błąd kata.po podpięciu kompa zero błędów.okazało sie że świeczki były lekko w oleju.po wymianie kpl.uszczelek do dekli,8 rurek przez które olej leciał na świece no i membran olejowych i świec problem ustał.dodam że moje autko ma historie serwisową z niemcowni która sie zgadza w bawari janki a na blacie raptem 109tyś km jak kupiłem w maju tego roku.ale niestety 9 lat autka robi swoje i takie uszczelki uszczeleczki i oringi przy silniku poprostu parcieja ze starości i od temperatury.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
juz astra1 srednio jezdzi bez kata a co dopiero e65 czym predzej zmien mechanika mam nadzieje ze nie sprzedał ci katalizatora i Ci go oddał po wycicieciu bo z tym wycinaniem to juz rózne historie słyszałem ostatnio kumplowi wycieli wysłałem go po odbiór to powwiedzieli ze na złom go wywiezli bo był zapchany :duh:
Opublikowano
Witam to że mechanik to jakiś idiota to juz wiem katy zlikwidował przez wyciete dziury. Tylko ze auto jak jest zimne jakoś jeszcze jedzie dopiero po przejechaniu 30 km problem powraca swiece juz ten madrala wymienił teraz cewki miejscami zamienil a problem nadal.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam to że mechanik to jakiś idiota to juz wiem katy zlikwidował przez wyciete dziury. Tylko ze auto jak jest zimne jakoś jeszcze jedzie dopiero po przejechaniu 30 km problem powraca swiece juz ten madrala wymienił teraz cewki miejscami zamienil a problem nadal.

zrozum ze to auto bez katów nie bedzie jezdzic napisz skad jestes ktos ci poleci dobry warszat w twojej okolicy w przeciwnym wypadku twoje auto czeka eutanazja :mrgreen:

Opublikowano
Odebrałem auto od rzeźnika ku przestrodze omijajcie pana Marka z Marco-service z ul. Krakowskiej w Kielcach. Popsuł auto z katalizatorów oddał garstke bo reszta sie w " pył rozleciała " obdarł drzwi ale to tez nie jego wina oczywiscie. Panie Marku jak sie nie umie to sie nie robi a jak sie spieprzy to trzeba umiec sie przyznac a nie proponowac wymiane silnika :mad2: Podsumowujac jak lubicie swoje auto to z daleka od tego czlowieka :!: :!: :!:
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Naprawiłeś auto ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
to co było ??? Zbycho nie zaradził nic ???? pewnie zbył cie że nie ma czasu.nie wierze że on tego nie naprawił.
Opublikowano
Nie byłem u Zbyszka bo przysługiwała mi wymiana układu hamulcowego i dlatego zaprowadziłem do serwisu. Usterka banalna coś z przewodami do cewek napięcie trochę ginelo a idiota Maco service chciał silnik wymieniac :mad2: co za debil :duh: