Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Bowiem zauwazylem cos dziwnego , otoz gdy auto postoi powiedzmy z 5 godz. odpala po 1 sek. czasem 2 , ale wczoraj gdy siedzialem w aucie i po 2godz. chcialem odpalic auto krecilem go prawie 4 sek. , racja wlaczalem na jakis czas zaplon zeby troche ciepla wlecialo do srodka , ale czy to moglo byc tego przyczyna?

Swiecie zarowe i akumulator wymienialem rok temu , lecz gdy pompa wtryskowa mi siadla odstawilem auto do mechanika u ktorego stalo bite 3 tygodnie przez co akumulator poprosotu sie rozladowywal , czy moglo by byc to "tez" przyczyna akumulatora?

Dodam jeszcze ze dzisiaj gdy auto postalo 3 godz., odpalilem je i gdy po przejechaniu 50 metrow wlaczylem kierunek , zaczal mi przez 10 sek. szybciej mrygac niz tak jak powinien a potem wszystko wrocilo do normy.

Prosze o odpowiedzi

Edytowane przez Dedi1234
Opublikowano

Co do kierunków to któraś żarówka nie łączy. Następnym razem po prostu wyjdź i sprawdź która nie świeci ;)

A akumulator... zainwestuj w miernik. On Ci prawdę powie o akumulatorze i ładowaniu ;)

edit:

no i w którymś teście w zegarach jest ładowanie pokazane.

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano

jak przedni kierunek to wyjmij kierunkowskaz, wyciągnij żarówke z wtyczki i we wtyczce masz dwie blaszki trzymajace żarówke, jedna od spodu i jedna z boku. trzeba tą od spodu podgiąć do góry troche i tą z boku odchylić od ścianki wtyczki tak żeby ciaśniej obejmowały podstawę żarówki. Tylko nie stykaj obu blaszek :P

ja tak miałem bo mi kierunek wariował i to pomogło zdecydowanie :)

szukam
Opublikowano

K3m0T1989

Zaobserwuje to jeszcze , bo zdarzylo mi sie to pierwszy raz ale jak bedzie sie to powtarzac to dostosuje sie do twych metod hehe . A co do akumulatora opisane moje objawy ,moga byc skutkiem poprostu juz "tak jakby" zuzytego aku? Jak tak to najwyzej zaraz podjade do mechanika i mi zmierzy miernikiem

Opublikowano
w ukrytych funkcjach tescie nr 9 pokazane jest napiecie akumulatora i jak odpalisz to jego ladowanie.Przed odpaleniem wlacz ten test i zobacz do ilu spada napiecie podczas rozruchu a bedziesz wiedzial w jakiej kondycji jest twoje aku.
Opublikowano

o bardzo mi sie przyda dzieki , lecz gdy doszedlem do tej funkcji numer 9 po 2 sek. znika mi i pojawiaja sie na nowo przebieg i godzina.

Bylem teraz akurat w garazu , a wiec tak : wszystko dziala do funkcji numer 3 ale pozniej kazda funckja wyzej znika po 2 sek. , co moze byc tego przyczyna..? aha i u mnie pisze jakies z lewej strony cos takiego _ _ _ _ _ Lese czy jakos tak , wogole nie da sie tego rozczytac

Opublikowano
Czy mozliwe ze gdy akumulator jest slaby , auto mogloby poprostu gorzej chodzic? Chodzi mi o dławienie sie auta przy wolnej jezdzie , wczoraj gdy jechalem setka nagle zaczal mi sie dlawic i [BAD] lecial z tylu siwy dym , odstawilem auto do garazu. Wstaje dzisiaj rano , odpalilem auto i pelno niebieskiego dymu w garazu po odpaleniu , ale gdy lekko przygazowalem uspokoilo sie. Przejechalem sie na miasto rozgrzalem go do pionu , no i zaczalem go wkrecac do 3-4 tys. , na poczatku cholernie sie dlawil lecial ten glupi dm przy czym pedal gazu tak jakby sam mi zwalnial , ja mu w gaz a on zwalnia. Ale gdy tak dalem kilka razy w rure juz jest o wiele lepiej! , wszystko sie zalacza tak jak wczesniej , turbinka od 2 tysi i jazda , czasem jeszcze tak jest ze posci dyma ale nie tak jak wzesniej... , moze qrde paliwo z orlenu bylo jakies zjebane? , sam nie wiem
Opublikowano
PS. nie lepiej zakupic wlasny interfejs??

A do interfejsu za pewne trzeba miec program, czy mógłbym dostac wskazówki jaki i jak korzystac z całości??

Opublikowano
wszystko jest wystarczy tylko poszukać na googlach albo na forum odnośnie interfejsu. Gotowe poradniki są nawet ze zdjęciami jak instalować.
szukam