Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.czy komus kiedys udalo sie zaprogramowac drl, tak aby dlugie swiecily sie slabo i dzialaly w funkcji auto??probowalem juz wszystkiego i nie daje rady.wiem ze mozna ale gdzies popelnial bledy.w dis funkcja drl zaznaczona, swiatla nie dzialaja, probuje ncs expert.nic nie wychodzi.prosze o rade,dzieki
Opublikowano
no tak.ale to kolejna inwestycja w program.mam sprawnie dzialajaca inpa, dis, ncs.nie mialem problemu z funkcjami centralnego zamka i calej reszty.wszystko zaprogramowac moglem ale swiatel rozgrysc nie moge.prosze o rade od kogos kto zrobil to za pomoca dis lub ncs.inpa raczej nic tu nie daje.dzieki
Opublikowano
navcoder zainstalowany.wyglada na dosc prosty program ale... mimo prob brak polaczenia z autem.uzywam tego samego kabla co do inpa, dis.musi byc jakis inny????na zlacze usb??? :roll:
Opublikowano
bo sam program nie wystarczy,potrzebujesz teraz odpowiedniego kabelka(nowego interfejsu) którym sie wpinasz najczesciej w tylna kostkę w bagażniku przy DVD. Interfejs niektórzy robią samemu . Mam schemat ,ale nie wiem jak go tu zamiescic
Opublikowano
sprostowanie.ncs chodzi.zgrywam wszystkie ustawienia do folderu WORK.zmieniam ustawienia, wgrywam.wszystko przebiega dobrze., ale nic sie nie zmienia tzn pozostaja stare ustawienia.moze ktos pomoze???
Opublikowano
Opublikowano
no tak.dzieki za zaproszenie ale mieszkam w uk...wiec ciezko bedzie, to raz a dwa chcialbym sam to opanowac.problem mam z plikami .MAN,gdzies tam popelniam blad nie nie koduje tego co zmieniam w folderze psw_fsw.trc...moze ktos da opis.jak zmienic rozszerzenie tego pliku, czy zostawic oba pliki w folderze work itp.dzieki
Opublikowano
Witam Koledzy może jest ktoś z okolic Kalisza lub Konina i może przerobić te długie światła jak w temacie :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

LCM II:

Code:

PROGRAMMPARAMETER_LCM

us

DRL_DIMMUNG

wert_02

TAGFAHRLICHT

aktiv

---------------------------

LCM III + IV:

Code:

FL_DIMMUNG_ALS_DRL

wert_03

GED_FL_ALS_DRL

aktiv

---------------------------

Wartosci mocy światła w LCMIII

FL_DIMMUNG_ALS_DRL:

Code:

wert_01 = 0 %

wert_02 = 18,82 %

wert_03 = 20,39 %

wert_04 = 43,92 %

wert_05 = 18,82 %

Po zakodowaniu masz światła jazdy dziennej czyli długie zapalone na 20% mocy - zawsze przy właczonym zapłonie. Tylnie światła się wtedy nie świecą. Tył zaczyna świecic jak załaczysz światła mijania, albo pozycyjne.

DRL_DIMMUNG - ściemnienie

TAGFAHRLICHT_ECE - Uatywnienie funkcji świateł do jazdy dziennej

GED_FL_ALS_DRL - Używanie świteł długich jako świateł do jazdy dziennej.

• 2 lata później...