Skocz do zawartości

320D - Czasem odpala czasem nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
filtr bosch jest ok wymienialem pod koniec wrzesnia wszystkie filtry i olej. ropa nie cieknie, mozliwe ze to ten przeplywomierze bo blendy wyskakuja badz ten zaworek pompie
Opublikowano
przepływomierz nie ma nic do odpalania jeżeli jest jego błąd to prawdopodobnie jest przerwany odwód czyli uszkodzona elektronika w nim lub Kabel jest uszkodzony który dochodzi do niego. Jak masz walnięty przepływomierz to będzie straszny muł i nie będzie gardził ropą :D Ja stawiam na zaworek w pompie http://allegro.pl/zawor-zwrotny-odpowietrzajacy-pompy-vp44-bosch-i1979824014.html
Opublikowano
dokladnie czasami ma akcje muła wiec przeplywomierz do wymiany ciekawe jaki koszt. jak narazie 2 razy w przeciagu miesiaca nie moglem odpalic wiec zobaczymy jak zdaza sie jeszcze takie sytuacje sprawdzimy ten zaworek. A mozna jakos sprawdzic czy to wlasnie od ten zawor chodzi? duzo kosztuje wymiana?
Opublikowano
nie wiem kolego jak go sprawdzić ale wiem jak go wymienić :D Musisz ściągnąć kolektor i dostaniesz sie do pompy będziesz widział dwa przewody paliwowe ktre odchodzą od filtra paliwa, przy powrotnym jest ten zawór wystarczy wykręcić i wymienic pozdr
Opublikowano
dobra bedziemy dzialac po nowym roku bo teraz nadszedl taki czas ze mam malo czasu, narazie odpala a jak nie chce to luzuje wtrysk i pali z dotyku. dzieki pozdrawiam i zycze wesolych swiat
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
witam ponownie, pisałem wcześniej ze jak nie odpalił to luzowałem wtrysk i po chwili odpala, teraz od jakichś 2 tyg nie mam problemu z odpalaniem, dodam ze nic nie robiłem kolega podpowiedział żeby odkręcać i zakręcać korek paliwa przed odpaleniem i pali na dotyk. Wynika z tego ze wszystko było od korka wlewu paliwa, chciałbym się dopytać czy jest taka możliwość?