Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam taki problem ponieważ kupiłem na allegro lampy do mojej e39 i sa one wyposazone w soczewki ale w te soczewki jest przewidziana zarówka H7 czy jest mozliwosc zamontowania tam zamiast zwyklej zarowki to żarnik i przetwornice (xenon)?? te lampy sa wyposazone w ringi na poczatku bylo ladnie ale po jakims czasie te ringi zaczely mogac i teraz to brzydko wyglada bo podczas jazdy caly czas migaja myslalem o zamontowaniu jakiegos kondensatora czy cos?? moze ktos pomoze jaki jest w tym problem??
Opublikowano

To jest tak - zestaw HID na pewno będzie świecił lepiej w soczewce niż żarówka H7. Ja miałem w soczewce żarówki H7 i świeciło to średnio - w nocy była trochę męka a jak padał deszcz to lipa. Założyłem w miejsce H7 właśnie HIDa - różnica była zdecydowanie na plus na korzyść tego ksenonu (nie był to najtańszy zestaw bo zapłaciłem za to zdaje się 799pln).

Obecnie wymieniłem całe lampy na oryginalne ksenonowe na palniki D2S. Powiem, że porównanie HIDów do oryginałów D2S jest jak porównanie HIDów do żarówek H7. Obecnie świeci to jeszcze lepiej i teraz dostrzegam różnicę w jakości oświetlenia D2S vs H7 HID.

Wnioski:

- HID na pewno jest dobrym zastępstwem średnio świecących żarówek H7 na soczewce (może i żarówka H7 świeci w soczewce dobrze póki wszystko jest nowe i niewypalone/nieusyfione - po kilku latach jest już z tym niestety gorzej);

- jeśli chcesz mieć porządne światło, poszukaj oryginalnych lamp na palnik D2S.

Pzdr.

Opublikowano
są jeszcze tego minusy ja tak mialem policja zobaczyla ze nie pod xenon lampy i mandacic 100 i dowod w kiermane wiec auto poziomowanie i spryski obowiazkowo kolego wiec sie nie oplaca
Opublikowano
Czyli że co policjant Ci lampę rozbierał na ulicy żeby sprawdzić czy żarówka odpowiada homologacji?? to jest przekroczenie uprawnień policjanta bo on ma sprawdzać czy masz światła i czy poprawnie świecą.
Opublikowano
Witam dokładnie niedawno przerabiałem ten temat u siebie tez mam oryginalne lampy z soczewką było tez poziomowanie ale bez ksenonów, lampy mają homologacje do ksenonów, dokupiłem używane przetwornice D2S hella, specjalne adapterki do mocowania żarnika D2S do H7 tylko nie kupuj tych oryginalnych nakrętek bo one nie bedą pasowac i dwa nowe żarniki philips 85122+ swiatlo 4800K białe aż milo nie wyróżnia się zbytnio i jest to barwa z jaką wypuszczało je fabrycznie BMW:), dodatkowo jest lepsza widoczność w deszczu, sprysków nie montuje bo podobno pierwsze modele wychodziły bez spryskiwaczy lamp, mam nadzieje ze ci pomogłem. Dodatkowo kupiłem markery do ringów i efekt jest naprawdę suuuper- pozdrawiam
Opublikowano
na lampie masz znaczki pod jaką żarówkę mają homologację , a hida z daleka widać ... a poziomowanie i spryskiwacze nie są obowiązkowe od 2000/2001 roku produkcji samochodu ?
Kamil