Skocz do zawartości

320d 150km gdzie polecacie chip-owanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ludzie sie oburzaja, ze podkrecenie do 190KM to przesada...polftowce dobrze trzymaja serie, no ale zdarzaja sie tez wyjatki, tak jak u kolegi na wykresie...mozesz miec plus lub minus 10KM. Jesli masz mocna serie, a wnioskuje z pierwszego posta kolegi w tym watku, ze ma:
Porobiłem wszytsko, wtryski ok, turbo nowe, silnik nie pali oleju, nie kopci nawet bez kataliatorów na totalnym przelocie i remusie na końcu - o dziwo.

Wiec jesli ma prawie 160KM w serii do przyrost do 190 czy nawet pomiedzy 190 a 200KM nie jest niczym nadzwyczajnym. To nie jest benzyna, ze nie podskoczysz powyzej 10%... :D

Bosze :duh:

To, że wymienił wszystko, jeszcze nie znaczy, że silnik jest zdrowy i nadaje się do programu, szczególnie na odległość lub bez hamowania.

Jest kupa różnych małych pierdół, które mogą niedomagać a w codziennym użytkowaniu tego nie czuć.

Bez diagnostyki, bez hamowania, wsadzanie programu to druciarstwo. A jeszcze założenie, że dokładamy mu 40 KM - to już zostawię bez komentarza.

Ale to jest oczywiście tylko moja opinia, osoby nie znającej się na rzeczy :mrgreen:

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W niedziele napisze co i jak, ponieważ będę u kolegi Moby. Zrobimy moda i powrót prawie 200km, więc podzieli sie spostrzezeniami. ;)

Jeśli auto nie sprawdzane, to może wybuchnie po zaczipowaniu? ;)

Exx
Opublikowano
Ja sie wstrzymam od zabierania glosu, bo pewnie bana bym od razu dostal...takie obelgi to kazdy moze sobie wrzucic na forum...czekam na reakcje kolegi TC gdyz jest to strzal miedzy oczy :?

Te screeny to ch... nie jakis tam dowod :nienie:

Nie rzucam żadnych obelg, to są zwykłe fakty. Wyżej masz post TC, który niczego się nie zapiera, więc nie wiem w czym problem.

Ogólnie nie lubię robić komuś publicznie takich problemów ale pewne rzeczy tutaj poszły za daleko - na przykład podszywanie się i wykorzystywanie mojej pracy.

Na pewno nie chciałem Ci w jakiś sposób przeszkodzić w prowadzeniu chiptuningu. Dużo chętniej zrobiłbym to w kierunku niejednej "renomowanej" firmie z całą rzeszą fanów. Miałeś po prostu pecha, że zacząłeś pisać o TC :) Dla wyjaśnienia, nie mam zamiaru oferować modyfikacji pików Twoich klientów, więc zwyczajnie nie mam tutaj żadnego interesu, jeśli ktoś chciałby mnie o to posądzić. Tu chodzi o zwykła uczciwość. Myślę, że będzie to także dla Twojego dobra. Robienie rzeczy jak należy w chiptuningu to podstawa.

Mogę się zgodzić z Tobą tylko co do klientów oceniających firmy chiptuningowe po wyglądzie warsztatu czy lokalu. Właściwie nie ma co na ten temat komentować, bo tak płytkie myślenie, ocenienie na podstawie wyglądu opakowania, jest zgubne, żeby nie powiedzieć bezmózgie.

to fakt każdy się od kogoś uczy .... tak samo Ty się nauczyłeś od gościa który pracuje w jednej z większych firm tuningowych , Twoje maile też mam i mogę wkleić :wink:

i o jakich swoich modyfikacjach piszesz .... ???? każdy się na kimś wzoruje Twoim największym błędem było że nie kodowałeś w żaden sposób swoich softów ....

a to czy mam o czymś pojęcie to nie Tobie już oceniać przez ten czas już dużo się zmieniło sam potrafię znaleźć ograniczniki które potrzebuje ! a od Ciebie nie dostałem nawet drobnych wskazówek także wszystko to zawdzięczam swoim nieprzespanym nocą i studiowaniu co i jak ....

ale z drugiej strony niezła reklam skoro nauczyłem się na plikach gościa który robi softy na cały świat :8) i od którego Ty też się uczyłeś ...

Napisałeś o moim koledze jakby to było jakąś tajemnicą. Niczego nie kryję ani się nie obawiam, więc nie musisz mnie straszyć jakimiś screenami :)

Druga sprawa jest z kolei taka, że skąd możesz wiedzieć czego mnie nauczył wspomniany kolega? Stawiasz jakieś teorie nie mając zielonego pojęcia. Prawda jest zupełnie inna. Posiadam od niego jakieś 10% obecnie całej mojej posiadanej wiedzy. Większość zdobytej wiedzy zawdzięczam sobie. Wszystkie modyfikacje robione są przeze mnie, więc nie próbuj wmawiania zwykłej nieprawdy.

Żaden zdrowo myślący człowiek nie uwierzy w Twoją średnio udaną próbę "podszycia się" pod jakość moich plików, o czym świadczy w szczególności ostatnie zdanie z Twojego postu. W rzeczywistości dobrze sobie zdajesz sprawę, że przy mnie nie jesteś żadnym tunerem, nie masz nawet 0.1 procenta mojej wiedzy.

Mogę Ci wysłać plik, na przykład z Siemensa SID305. Pokażesz mi te limitery momentu, które to podobno potrafisz znajdować? A może mi wytłumaczysz do czego służą wybrane mapy w Siemens MSS60 (sterownik z M3 E90)? Znajdziesz limiter odcinki albo Vmax? Przecież Ty o tym nie masz kompletnie pojęcia :)

Z Twojego postu można wyczytać, że zdołałeś posiąść wiedzę kupując kilka plików ode mnie. Po pierwsze, spodziewałem się, że chcesz kupować pliki i potem je powielać (czyli po prostu wgrywać gotowce), dlatego nigdy nie dostałeś pliku zrobionego z pełnią moich możliwości. Pliki są poprawne, ale szału nie ma - w mojej ocenie nazwałby je średnimi. Starałem się także robić je tak, żebyś jak najmniej mógł z nich zrozumieć.

Teraz próbujesz udowodnić, że skoro kupiłeś kilka plików ode mnie, to posiadłeś jakąś wiedzę? Chyba nikt Ci w to nie uwierzy - to tylko udowadnia potencjalnemu klientowi, że nie zrobisz tego sam, tylko użyjesz gotowca kupionego ode mnie.

Myślisz, że czytanie forum chiptuners zrobi z Ciebie tunera? :) To działa na zasadzie wymiany "informacji" między amatorami, których pełno na tym forum. Jeden podaje bzdurę innemu i karuzela się kręci. To jest dla Ciebie zdobywanie wiedzy z zakresu chiptuningu?

Jeśli chodzi o "kodowanie" softu, to kolejny raz udowadniasz, że jesteś amatorem w temacie. Żadnego błędu nie popełniłem. Nie ma możliwości zakodowania pliku tak, żebyś mógł go potem jeszcze wgrać odpalając potem auto.

Podsumowując, "nie cieszy" mnie publiczne "dołowanie" Ciebie. Ty sam jesteś tego winien. I dobrze wiesz dlaczego - kupiłeś parę plików, poczytałeś forum dla amatorów i teraz pokazujesz się ze strony "mistrza". A tak to nie mam do Ciebie żadnego problemu :) To nie jest hop-siup i możesz oferować chiptuning. To bardzo rozległy temat - nigdzie nie ma tunera, który by posiadł wiedzę na temat każdego sterownika.

Kończę dyskusję w tym temacie. Dla mnie to jest już strata czasu. Myślę, że chyba już wszystko jest jasne.

to że robisz średniej jakości mody to już nie jedna osoba powiedziała oglądając je :lol:

może chcesz jeszcze raz zobaczyć jak zrobiłeś Passata 130 PD z pompkami od 115 PD :duh: mówiłem że turbo nie wkręca się jak trzeba to Ty sypnąłeś paliwem jak przy zwykłym modzie , a wystarczyło zmienić wszystkie mapy Duration oraz SOI a przy okazji zmienić wartość ogranicznika SOI względem temperatury .... ale oczywiście Ty nie chciałeś pokazywać swoich możliwości ( czyt. nie miałeś o tym pojęcia ) ...

to że rozrzucasz limitery paliwa przesadzając w Driver Wish oraz Smoke Limiterze a ograniczając je tylko przez Torque Limiter to już Twoja sprawa i Twój sposób modyfikacji i pozwól że zacytuje Twoją wypowiedz na forum BMW-DIESEL.pl że " robisz średnie mody " :D

widzisz ja od Ciebie wyniosłem 0 % mojej posiadanej wiedzy ! miałem jedynie materiał do studiowania i podstawę do zadawania pytań ...

a co do znajdowania ograniczników przez Ciebie to już tak się nie wywyższaj bo dzwonisz do kolegi którego firma jest w stanie kupić damosy i wystarczy ....

czy Ty mnie nauczyłeś jak zrobić renault , rover , audi edc15 i edc16 , vw pd itp . raczej nie ... :nienie:

i jeszcze masz pretensje że ktoś się czymś interesuje i poszerza wiedzę w tym temacie , to jest jakieś chore ! jak już pisałem nikt z tą widzą się nie urodził i każdy może ją przyswoić jeśli będzie chciał , jeden pojmuje coś w rok inny w 3 lata ...

i jak jesteś taki masta cziptjuner to napisz jaką masz hamownię , BDMa pewnie do tej pory nie masz ... też nie chciałem Cię oczerniać ale jak widzisz sam zacząłeś ... tak jak kiedyś z kolegą Reserved ( jak ktoś ma ochotę poczytać to prosze wygooglować i zobaczyć jakim tunerem był pan bagor :D

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• Członkowie klubu
Opublikowano
Idźcie sobie na PW, albo w cholerę - wszystko jedno! :duh:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.