Skocz do zawartości

330i Uszczelka zderzaka przedniego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Będę miał lakierowany zderzak i zastanawiam się czy nie wymienić przy okazji uszczelkę, część nr 10 Stara jest sprasowana i skutecznie obcierała mi rant maski od wewnątrz. Dlatego nakleiłem specjalną folię, co nawet pomogło. Czy po założeniu nowej uszczelki będzie można się obejść bez oklejania, czy jednak to zmarnowany trud?
Opublikowano

chyba to norma w e46

ja nakleiłem uszczelkę do okien, żeby maska nie tarła o tą uszczlkę

na rant klapy dałem uszczelkę jak na rant drzwi żeby nie obtłuc lakieru

niewiele pomaga bo znów tam siedzi woda i wilgoć

Opublikowano

pewnie nie zaszkodzi

koszt to ok 40-50zł

zrób fotorelację jak zdemontować zderzak przedni bo nigdzie nie moge znaleźć

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może masz za luźną maskę? Podkręć odboje albo skróć sprężyny w zamkach żeby nie miał luzu. Wiem, że obcieranie może występować bo w sumie ma co o siebie trzeć ale ja u siebie nie widzę aż takich oznak jak u was.
Opublikowano
Maska nie leży luźno, zresztą na okoliczność restauracji zamków i sprężynek maski, bo były zardzewiałe lakiernik wyregulował mi wszystko, ale optycznie widać że uszczelka jest w tym miejscu zdeformowana, sprasowana. Ponadto co jakiś czas smaruję ją silikonem. Teraz maska otrzyma nowy lakier i nie chciałbym uszkodzić go.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Zdecydowałem, że wymienię uszczelkę. Jak się będzie zachowywać zdam relację.

i jaka uszczelke nalożyles?? normalna do okien bo mam ten sam problem tzn wogole nie mam uszczelki... noi widac slady jakby wody czy tam zakurzenie na ksztalt przylegajacej maski...

Opublikowano
Tak, założyłem nową uszczelkę (40zł). Jeśli nie masz jej to załóż, jeśli masz starą oryginalną, wygniecioną przez rant maski, to nie kupuj nowej, bo za chwilę będzie to samo. Jeśli chcesz chronić rant maski, lepiej nakleić specjalną bezbarwną folię.

a gdzie ja kupiles?? noi te folie??

mi jej wogole brakuje,